Još jedan pogled na Uroša Predića

U okviru manifestacije „Dani Vajferta“, 30. maja u Narodnom muzeju svečeno je otvorena izložba slika Uroša Predića, našeg cenjenog slikara i velikog čoveka.

up
Izložba je bila veoma posećena i primećena od stane Pančevaca, uz opuštenu atmosferu i dobru organizaciju. Ko je posetio izložbu mogao je da uživa u izvedbi mladog glumca, u liku Uroša Predića, i naravno da uživa u slikama ko je su bile izložene.
up2
Opus Uroša Prediča obeležen je brojnim portretima kao i delima religiozne tematike – ikona i ikonostasa. Dok se pejzaž javljao kao izuzetak i intimna preokupacija. Kada je u pitanju deo opusa nastao u Pančevu, može se reći da je na prvom mestu zbirka crteža iz nacrtne geometrije i još nekoliko skica, sačuvanih u pančevačkoj Gimnaziji „Uroš Predić“, nastalih za vreme umetnikovog školovanja u toj ustanovi.
Ako ste ipak propustiliotvaranje ove izložbe, koja traje do 12. juna, dođite na izložbu „U kući Olge Smederevac“ koja će biti otvorena 6. juna u 19 ćasova.
I naravno posetite manifestaciju „Dani Vajferta“ koja se održava 10. i 11. juna, i saznajte ko je sve živeo i stvarao u našem prelepom, ali pomalo zaboravljenom, gradu.
piše: Sofija Krstić

Leave a comment