PAŽNJA: „Ne budi vrsta koja ugrožava“

Još jednom su gimnazijalci zajedno sa svojim profesorima pokazali nivo kreativnosti i dobre volje, ali pre svega želje da 22. aprila obeleže „Dan planete Zemlje“. Naime, cela organizacija nosila je naslov „Ne budi vrsta koja ugrožava“, a dešavanja su se odigravala na trgu kod dva bela medveda, i u dvorani Apolo.
5h

„Mislim da je ovo veoma korisno za očuvanje životne sredine našeg grada jer smo skupili puno flaša i limenki koje bi se inače bacile na otpad, a ne reciklirale. Rado sam prihvatila učešće u ovom ekološkom programu koji spaja lepo i korisno. Drago mi je što smo mi prvaci došli u velikom broju, ali i zato što su nam se pridružili i stariji učenici kao organizatori ali i kao naša značajna podrška.“

Učenica Magdalena Vranić I-6

Gimnazija „Uroš Predić“ je zajedno sa eko-sekcijom „Gimzeleni“, Kancelarijom za mlade grada Pančeva, Domom omladine, ali i mnogim volonterskim organizacijama pomogla da i ove godine 22.april poprimi na značaju, kao i da u ljudima izazove želju za očuvanjem planete Zemlje. Jedna od aktivnosti bila je posvećena najmlađima. Na štandovima kod dva bela medveda našle su se puzle i bojanke aktivista Crvenog krsta kojima su se mališani rado posvetili. Pravljeni su različiti i interesantni predmeti, muzički instrumenti  i rekviziti od reciklažnog materijala koji su se kasnije koristili za slikanje u Foto-kabini u Dvorani Apolo što je izazvalo veliko interesovanje.
1h

Nakon svega toga, Pančevci su imali mogućnost da prisustvuju promocijama Crvenog krsta, Kompas-a, Žmig-a, Pokreta Gorana i centra volontera Pančeva, Regionalnog volonterskog centra, Udruženja „Suncokret“ iz Omoljice, Udruženja „Na pola puta“, Udruženja „Connecting“ i još mnogih drugih.

2h
Vrhunac atmosfere donela je eko-karaoke žurka kojoj su se rado priključili đaci , ali su i profesori na delu pokazali da su mašta i kreativnost nekad bitniji od znanja.
3h

„Bilo je jako zanimljivo i veoma napeto pošto sam morao da pevam pesmu svetske grupe. Imao sam dva nastupa i oba su prošla primećeno. Mislim da je ovo jako bitno za očuvanje grada i za mlade takođe. Mislim da je važno da profesori učestvuju u ovim akcijama da bi poboljšali svoje odnose sa učenicima. Nadam se da će čitaoci ovog članka shvatiti važnost očuvanja okoline.“

Učenik Marko Kukić I-6

0h
Jedna od činjenica da je ovo samo još jedan u nizu uspeha gimnazijalaca jeste broj sakupljenih plastičnih flaša, čepova i limenki koje su zamenile ulaznice.
Cilj ove akcije jeste da u svima nama probudi potrebu za očuvanjem planete, ali i za dobrom atmosferom koja pokreće sve nas.
4h

Priključi se i ti i ne budi vrsta koja ugrožava poručuju nam gimnazijalci.
piše: Marija Stanojević

Leave a comment